2.5K čtenářů Přidat komentář

Vepřová panenka plněná chřestem na chřestovém ragú

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Vepřovou panenku rozřízneme a naplníme chřestem. Nasolíme, opepříme a dle potřeby svážeme nití, aby nám chřest uvnitř panenky držel.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a panenku na něm osmahneme ze všech stran. Poté dáme do rozehřáté trouby ještě asi na 15 minut dopéct.
  3. Chřest očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.V kastrolku zpěníme kousek másla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Dále přidáme chřest a také krátce osmahneme.
  4. Zalijeme vínem a přiklopíme pokličkou. Stáhneme a necháme ragú zredukovat.
  5. Nakonec do ragú přidáme smetanu, zbytek másla a vyšlehané žloutky. Dochutíme solí a pepřem a podáváme společně s panenkou.

Chřestové ragú:

  • 500 g chřest (zelený)
  • 200 ml smetana
  • 100 g máslo
  • 200 ml víno (bílé)
  • 4 šalotky
  • 4 žloutky
  • sůl
  • pepř

Vepřová panenka:

  • 300 g vepřové maso (panenka)
  • sůl
  • pepř
  • 4 ks chřest (zelený)
  • olej (olivový)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.