★★ 1.9K čtenářů Přidat komentář

Marinovaný chřest s avokádem

35 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Chřest si oloupeme, konce odřízneme a na pánvi podusíme na olivovém oleji, přidáme vývar a dusíme do měkka.
  2. Česnek si nasekáme, smícháme s olejem a octem a vytvoříme dresing, dosolíme a přidáme pepř, nalijeme na chřest a necháme marinovat půl hodiny v lednici.
  3. Avokádo si oloupeme, vykrojíme pecku, nakrájíme na plátky a zakápneme citronem, chřest a avokádo dáme na talíře, Zottarellu natrháme na kousky a dáme na chřest, zakápneme marinádou a ozdobíme lístky bazalky.
  • 1 kg chřest (zelený)
  • 4 lžíce olivový olej
  • 125 ml vývar (zeleninový)
  • 1 stroužek česnek
  • 3 lžíce vinný ocet
  • sůl
  • pepř
  • 1 ks avokádo
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 balení Zottarella
  • bazalka