578 čtenářů Přidat komentář

Kuře v chřestové omáčce

35 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Na másla orestujeme osolené a opepřené kuřecí prsa, zabalené do anglické planiny.
  2. Chřest nakrájíme na špalíčky a krátce spaříme ve vroucí vodě.
  3. Blanšírovaný chřest přidáme na pánev k masu.
  4. Zalijeme smetanou, přidáme pesto a pár kapek citronové šťávy.
  5. Vaříme doměkka.
  • kuřecí maso (prsa)
  • 200 ml smetana
  • chřest (zelený nebo bílý)
  • 100 g máslo
  • 3 lžíce pesto (bazalkové, z medvědího česneku)
  • plátky slanina
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

Skvrna od piva

Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.

Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.