★★ 659 čtenářů Přidat komentář

Jarní chřestový quiche

1 h 20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

Těsto

  1. Mouku si dáme na vál, přidáme máslo, sůl, vodu a uděláme si těsto, které necháme odpočinout v lednici asi půl hodiny.
  2. Poté rozválíme, dáme do vymazané formy.

Nádivka

  1. Smícháme si smetanu, nastrouhaný sýr, přidáme nasekané olivy, oříšek, sůl, pepř a polovinu dáme na těsto.
  2. Poté přidáme chřest na kousky, pórek a další vrstvu směsi.
  3. Upečeme dozlatova, vychladíme a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Těsto:

  • 160 g mouka (hladká)
  • 100 g máslo
  • voda
  • tuk
  • ½ lžička sůl
  • mouka (hladká)

Nádivka:

  • 200 g chřest (vařený)
  • 200 g smetana zakysaná
  • 1 ks pórek
  • 150 g gouda
  • 50 g olivy (černé, vypeckované)
  • 3 ks vejce
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř