10.1K čtenářů Přidat komentář

Grilovaný chřest v slanině

35 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Chřest oloupeme, omyjeme a vaříme ho v osolené vodě asi 15 minut. Potom jej vyjmeme a necháme okapat.
  2. Okapaný chřest obalíme plátky slaniny, které jsme zevnitř posypali solí, pepřem a podravkou a spíchneme párátkem.
  3. Takto nachystané balíčky naskládáme na gril a pečeme dozlatova, asi 5 - 10 minut. Podáváme s pečivem nebo opečenými topinkami.
  • 400 g chřest (bílý, čerstvý)
  • 200 g plátek anglická slanina
  • sůl
  • mletý pepř
  • podravka

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.

Komentáře

  1. Avatar
    MV

    Nechápu, proč se ve spoustě receptů objevuje podravka či jiné podobné dochucovadlo. Připravuji-li chřest, očekávám, že bude chutnat jako chřest. Přidávat různé podravky a vegety je dle mého soudu zhůvěřilost (a vůbec nejvíc se to týká houbových jídel).

    Reakce

    1. Avatar
      Redakce Recepty.eu @redakce

      Dobrý den, jelikož recept může přidat opravdu každý, ve spoustě receptů se objevují i jiné ingredience na dochucení se kterými dnešní kuchaři příliš nesouhlasí. Bohužel náš web je založen na receptech, které přidají ostatní, proto tento problém příliš neovlivníme. Pokud ovšem vaříte bez ochucovadel a chcete, můžete přidat pár receptů i vy, naše návštěvníky to určitě potěší. Přeji hezký den!