Postup receptu

  1. Chřest očistíme, nakrájíme na kousky a zbavíme tvrdých částí.
  2. Uvaříme v osolené vodě a poté zcedíme. Část dáme bokem.
  3. Druhou polovinu chřestu dáme do kastrolku zalijeme smetanou, rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a necháme povařit.
  4. Štiku osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
  5. Osmahneme na pánvi s rozpáleným olejem.
  6. Štiku podáváme s vařeným chřestem, oblíbenou zeleninou a omáčkou.
  • 300 g štika (filé)
  • sůl
  • pepř
  • olej (olivový)
  • 200 g chřest (zelený)
  • 50 ml smetana
  • citronová šťáva

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.