402 čtenářů Přidat komentář

Chřestový máslový krém

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Chřest nakrájíme na 2-3 cm kousky, uvaříme ve vodě.
  2. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, přidáme slepičí a povaříme.
  3. Žloutek a smetanu rozmícháme, přidáme do polévky a už nevaříme, nakonec přidáme chřest a podáváme.
  • 400 G chřest
  • 0,5 l vývar (slepičí)
  • 40 g mouka
  • 40 g máslo
  • 1 ks žloutek
  • 3 lžíce smetana
  • sůl
  • muškátový oříšek

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.