597 čtenářů Přidat komentář

Chřestový krém s pancettou

1 h 10 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Na másle orestujeme cibulku, chřest si pokrájíme na špalíčky a orestujeme také krátce.
  2. Poté zalijeme vývarem, přidáme brambory na kostičky, pistácie, sůl a uvaříme doměkka.
  3. Poté rozmixujeme, přidáme smetanu, citronovou šťávu, muškátový oříšek, sůl, pepř.
  4. Na talíři ozdobíme créme fraiche, pancettou a bylinkami.
  • 2 svazky chřest (zelený)
  • 1 ks brambora
  • 1,5 l vývar (zeleninový)
  • 2 ks šalotka
  • 50 g máslo (přepuštěné)
  • 150 g pancetta (plátky)
  • 50 g pistácie (loupané nesolené)
  • muškátový květ
  • 100 ml smetana (ke šlehání)
  • 100 ml créme fraiche
  • Hrst čerstvé bylinky
  • sůl
  • pepř