1.3K čtenářů Přidat komentář

Chřestový krém s opečeným chlebem

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Na másle osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme dvě lžíce mouky. Vytvoříme tak jíšku, kterou podlijeme vývarem a přidáme chřest,Ten musíme oloupat a důkladně očistit.
  2. Uvaříme do měkka, poté osolíme a opepříme. Důkladně rozmixujeme a přidáme smetanu, povaříme.
  3. Chléb nakrájíme na drobné kostky a osmahneme na oleji. Přidáme těsně před podáváním. Můžeme ozdobit sekanou petrželkou.
  • 300 g chřest (bílý)
  • 200 g chřest (zelený)
  • sůl
  • pepř (mletý)
  • cibule
  • 80 g máslo
  • 2 lžíce mouka
  • 1 l vývary (zeleninový)
  • 250 ml smetana (ke šlehání)
  • 2 krajíc chléb
  • olej (olivový)
  • snítek petrželka