Prémiový obsah
★★★
955 čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Dochutíme solí a pepřem a přidáme špetku muškátového oříšku.
Dochutíme muškátovým oříškem a bylinkami dle chuti.
Poté přidáme zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a orestujeme dozlatova. Dýni oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Očištěný chřest nakrájíme na 2-3 cm, uvaříme v 1/2 l vody. Z mouky a másla připravíme světlou zápražku
Poté rozmixujeme, přidáme smetanu, citronovou šťávu, muškátový oříšek, sůl, pepř.
osmahneme poté zalijeme vývarem a přidáme cukr a muškátový oříšek.