1.3K čtenářů Přidat komentář

Chřest vařený v páře

20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Chřest opláchneme a oloupeme. Spodní část odkrojíme.
  2. Zbytek svážeme provázkem cca po 6 kusech a vložíme je do pařáku.
  3. Osolíme a vaříme v páře cca 20 minut.
  4. Poté chřest vyndáme a rozvážeme.
  5. Máslo v kastrolku rozpustíme. Podáváme vařený chřest posypaný strouhankou a přelitý rozpuštěným máslem.
  • 600 g chřest
  • voda
  • sůl
  • 60 g strouhanka
  • 50 g máslo

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.