Prémiový obsah
★★★
892 čtenářů
1 h 20 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, těsto si vyválíme na kulatou placku a vyložíme s ní dno i okraje
Z mouky a másla udělejte drobenku, přidejte vodu a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut vychladnout
Slupky z oloupaného chřestu zalijeme 250 ml vody a vyvaříme je. Poté slupky vyhodíme a do vývaru přidáme
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Oloupanou šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Přidáme
Oba druhy chřestu omyjeme, bílý oloupeme a zbavíme ztvrdlých konců. Poté nakrájíme na kousky a dáme do
Příprava těsta: Mouku prosejeme na vál, doprostřed uděláme důlek a do něj dáme sůl, máslo a pár lžic
Troubu zahřejte na 220°C. Pak těsto po dně propíchejte vidličkou aby se nenafukovalo zakryjte alobalem
Mouku smícháme se solí, uděláme důlek, do důlku vlijeme dvě lžíce studené vody, přidáme studené ztuhlé
Do mísy robotu s hnětacím hákem odvažte mouku, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo, vejce, vodu
Chřestový quiche pečeme v předehřáté troubě při 180 Vychladlý chřestový quiche nakrájíme na porce a podáváme
Nejprve si připravíme těsto a to tak, že vše smícháme a rukou uhněteme do rovnoměrně propracovaného těsta