Prémiový obsah
★★★
10.5K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Uděláme svazky chřestu, které obalíme ve slanině tak , že dáme 3 kousky chřestu k sobě a obalíme je slaninou
Chřest zabalíme po 3 paličkách do dvou plátků prorostlé slaniny vedle sebe.
Chřest dobře očistíme a omyjeme. Zkrojíme tvrdé konce a zabalíme do slaniny.
nakrájíme na kousky a každý z nich zabalíme do plátku slaniny
Slaninu opečeme na pánvi nebo v troubě. přidáme vejce. přelijeme dresinkem a poklademe plátky slaniny
nakrájený sýr, klobásu pevně zavineme do dvou plátků slaniny
Chřest uvaříme doměkka, poté zabalíme do slaniny a Podáváme s chřestem a například s holandskou omáčkou
Slaninu osmahneme na pánvi nebo upečeme v troubě. Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě.
přitiskneme stonek chřestu a slaninu kolem chřestu Konec slaniny opět napíchneme na špejli.
Na prkénko rozložte plátky slaniny a každý kousek opepřete ve slanině a grilujte zhruba 5–10 minut.
Nechápu, proč se ve spoustě receptů objevuje podravka či jiné podobné dochucovadlo. Připravuji-li chřest, očekávám, že bude chutnat jako chřest. Přidávat různé podravky a vegety je dle mého soudu zhůvěřilost (a vůbec nejvíc se to týká houbových jídel).
Dobrý den, jelikož recept může přidat opravdu každý, ve spoustě receptů se objevují i jiné ingredience na dochucení se kterými dnešní kuchaři příliš nesouhlasí. Bohužel náš web je založen na receptech, které přidají ostatní, proto tento problém příliš neovlivníme. Pokud ovšem vaříte bez ochucovadel a chcete, můžete přidat pár receptů i vy, naše návštěvníky to určitě potěší. Přeji hezký den!