Prémiový obsah
★★★
10.6K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Uděláme svazky chřestu, které obalíme ve slanině tak , že dáme 3 kousky chřestu k sobě a obalíme je slaninou
Chřest zabalíme po 3 paličkách do dvou plátků prorostlé slaniny vedle sebe.
Chřest dobře očistíme a omyjeme. Zkrojíme tvrdé konce a zabalíme do slaniny.
nakrájíme na kousky a každý z nich zabalíme do plátku slaniny
Slaninu opečeme na pánvi nebo v troubě. přidáme vejce. přelijeme dresinkem a poklademe plátky slaniny
nakrájený sýr, klobásu pevně zavineme do dvou plátků slaniny
Chřest uvaříme doměkka, poté zabalíme do slaniny a Podáváme s chřestem a například s holandskou omáčkou
Slaninu osmahneme na pánvi nebo upečeme v troubě. Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě.
přitiskneme stonek chřestu a slaninu kolem chřestu Konec slaniny opět napíchneme na špejli.
Na prkénko rozložte plátky slaniny a každý kousek opepřete ve slanině a grilujte zhruba 5–10 minut.
Nechápu, proč se ve spoustě receptů objevuje podravka či jiné podobné dochucovadlo. Připravuji-li chřest, očekávám, že bude chutnat jako chřest. Přidávat různé podravky a vegety je dle mého soudu zhůvěřilost (a vůbec nejvíc se to týká houbových jídel).
Dobrý den, jelikož recept může přidat opravdu každý, ve spoustě receptů se objevují i jiné ingredience na dochucení se kterými dnešní kuchaři příliš nesouhlasí. Bohužel náš web je založen na receptech, které přidají ostatní, proto tento problém příliš neovlivníme. Pokud ovšem vaříte bez ochucovadel a chcete, můžete přidat pár receptů i vy, naše návštěvníky to určitě potěší. Přeji hezký den!