Prémiový obsah
★★★
1.4K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme 3 stroužky prolisovaného česneku a necháme rozvonět
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, krátce
Na každý opečený chléb nanes silnou vrstvu vaječné
Chřest omyjeme, oloupeme, konce odkrojíme, povaříme slupky a ořezky v asi 700 ml osolené vody s cukrem
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Chléb nakrájíme na plátky. Opečeme nasucho v toastovači. Dáme si vařit vodu, vejce vyklepneme po jednom
Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem
Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očistění chřest a zalijeme vodou. Osolíme,
Pak základ rozmixujeme na hladký krém, zjemníme ho citronové šťávy, muškátovým květem, solí a pepřem. krém
Na másle orestujeme cibulku, chřest si pokrájíme na špalíčky a orestujeme také krátce. Poté zalijeme
Chřest nakrájíme na 2-3 cm kousky, uvaříme ve vodě. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem