Prémiový obsah
★★★
1.4K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme 3 stroužky prolisovaného česneku a necháme rozvonět
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, krátce
Chřest omyjeme, oloupeme, konce odkrojíme, povaříme slupky a ořezky v asi 700 ml osolené vody s cukrem
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Chléb nakrájíme na plátky. Opečeme nasucho v toastovači. Dáme si vařit vodu, vejce vyklepneme po jednom
Chřest nakrájíme na 2-3 cm kousky, uvaříme ve vodě. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem
Pak základ rozmixujeme na hladký krém, zjemníme ho citronové šťávy, muškátovým květem, solí a pepřem. krém
Oba druhy chřestu omyjeme, bílý oloupeme a zbavíme ztvrdlých konců. Poté nakrájíme na kousky a dáme do
Očištěný chřest nakrájíme na 2-3 cm, uvaříme v 1/2 l vody. Z mouky a másla připravíme světlou zápražku
Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očistění chřest a zalijeme vodou. Osolíme,
Na másle orestujeme cibulku, chřest si pokrájíme na špalíčky a orestujeme také krátce. Poté zalijeme