★★ 1.9K čtenářů Přidat komentář

Vepřová roláda s chřestem

2 h 20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Vepřový bůček nakrojíme tak, aby nám vznikl obdélníkový plát, který půjde srolovat.
  2. Poté ho nasolíme, okmínujeme, přidáme špetku mletého pepře a doprostřed vložíme očištěný chřest.
  3. Slaninu rozprostřeme tak, aby pokrývala celou část masa.
  4. Jakmile máme takto přichystané maso, už jen srolujeme a svážeme nití. Dáme do vymazaného pekáčku a pečeme pomalu asi 2 hodiny.
  5. Upečenou roládu nakrájíme na asi 2 cm plátky a podáváme s chřestovým zelím a knedlíkem.
  • 500 g vepřové maso (bůček)
  • sůl
  • pepř (mletý)
  • kmín
  • 2 stroužek česnek
  • 4 ks chřest
  • 200 g slanina