Slepici vložíme do osolené vroucí vody, přidáme cibuli uděláme světlou jíšku, podlijeme trochou vývaru a vínem
Svatý týden neboli Velikonoce jsou poslední dny postní Nedělí zmrtvýchvstání. 1.Škaredá středa: V tento den
Slípku očistíme, naporcujeme, prošpikujeme, osolíme a posypeme tymiánem. V pečicí pánvi si rozpustíme
Marmeládou múžete cukroví slepit už nyní, případně Maximálně 1 den před štědrým dnem upečte vánočku, případně
Svatý týden neboli Velikonoce jsou poslední dny postní Nedělí zmrtvýchvstání. 1.Škaredá středa: V tento den
Kousky ananasu a melounu rozmixujeme dohladka, pomeranče oloupeme a vymačkáme z nich šťávu. Smícháme
Mouku promícháme s kypřícím práškem, postupně přidáme máslo, cukr, vejce a mléko. Vypracujeme hladké
Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem a přidáme mléko, vejce a máslo pokojové teploty. Vypracujeme
Příprava korpusu: V míse smícháme vejce s cukrem, mlékem, moukou prosetou s práškem do pečiva a máslem
Z mléka, oleje, vajec hladké mouky a soli smícháme těstíčko, které necháme asi půl hodiny odpočinout.
Rozehřejte troubu na 170 °C, těsto je rychle připravené. Příprava těsta: vyšlehejte vejce s cukrem a
Marmeládou múžete cukroví slepit už nyní, případně Maximálně 1 den před štědrým dnem upečte vánočku, případně
Svatý týden neboli Velikonoce jsou poslední dny postní Nedělí zmrtvýchvstání. 1.Škaredá středa: V tento den
Marmeládou múžete cukroví slepit už nyní, případně Maximálně 1 den před štědrým dnem upečte vánočku, případně
Příprava slepice: Slepici důkladně omyjte pod tekoucí Odebírejte pěnu, která se tvoří na povrchu vývaru.
Slepici očistíme a rozdělíme jina porce, které osolíme dochutíme omáčku citrónovou šťávou, osolíme, přilijeme víno
Porce slepice osolíme a opečeme na másle nebo oleji Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na ni
Ještě horké plníme do sklenic a zavařujeme. připraveného polotovaru můžeme kdykoliv připravit domácí lečo