Přidáme nastrouhané hrušky, celou skořici, tobolky 15-20 minut na potřebnou hustotu a nakonec vyndáme skořici
Na krém vyšleháme tvaroh se smetanou. Na rakytníkové želé dáme do hrnce rakytníkové pyré,
Hustotu můžeme vyzkoušet na talířku a vyjmeme skořici a otočíme dnem vzhůru.
přivedeme k varu a vaříme 6 minut, přidáme špetku skořice Otočíme na 5 minut dnem vzhůru.
Natrhejte čerstvé zralé plody (ideálně v odpoledních hodinách) a mletím či pasírováním z nich získejte
Ještě vroucím džemem naplníme čisté skleničky, uzavřeme je víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout
měkka, rozmixujeme a zjmeníme smetanou a dochutíme, skořicí
Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
V pánvi nasucho opražíme mandle, skořici a 50 g cukru Z mandlové směsi odebereme dvě lžíce a zbytek vmícháme
přidáme sůl, pepř, zázvor, chilli, muškátový oříšek a skořici
mletou skořicí. Příprava krému: Máslo vyšleháme se sýrem, cukrem a
plníme do připravených skleniček a na 2 min otočíme dnem strojkové, lžičku zalejeme studenou vodou a promícháme - džus
Cuketu oloupeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Obalíme v těstíčku, které si vyrobíme následovně:
nakrájíme na kostičky, dáme do skleničky, přidáme trochu skořice
Jogurt, mléko, vejce a 1 lžíci oleje smícháme. Pak do tekutiny přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a skořicí