Předehřejeme troubu na 170°C . Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby
Maso osolíme a obalíme v hladké mouce s paprikou. V kastrolu orestujeme na oleji ze všech stran. Maso
Fazole namočíme 24 hodin předem do studené vody, abychom je druhý den mohli uvařit. Na oleji či tuku
nakrájenou cibuli, nadrobno posekaný česnek, pokrájené houby pekáčku, přiklopíme poklicí nebo alobalem a pečeme v troubě
Zalijeme vývarem a vložíme i s pokličkou do trouby. Pečeme na 200°C asi 20 minut, poté troubu ztlumíme
Uherský guláš okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby Jako přílohu podáváme k uherskému guláši čerstvý chléb
zpěníme kari koření a hned ho vmícháme i se sádlem do guláše Do hotového guláše přidáme oloupaný a prolisovaný česnek
Ve studené vodě rozmícháme mouku a vlijeme do guláše
rajský protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, hovězí kostičky nakrájená jablka, majoránku, podle chuti guláš
papriku, podlijeme masovým vývarem nebo vodou, přidáme trochu
S cibulí je třeba občas zamíchat. "dojit"- získáme tak správný základ na guláš
solí, pepřem a vmícháme rozkvedlanou mouku s vodou a guláš
Během vaření občas guláš promícháme. Guláš jíškou zahustíme a podáváme s knedlíkem.
Hotový guláš můžeme dle chuti zahustit moukou rozmíchanou
Hovězí maso umyjeme a nakrájíme na drobné kousky. nakrájenou cibuli, přidáme maso, černé koření, sůl, trochu
V tlakovém hrnci zapěníme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, nakrájené maso, koření