Omáčku rozmixujeme, přidáme do ní kostečky okurek a Na talíře rozdělíme maso, zalijeme omáčkou a podáváme
rozmixujeme (nezapomeneme vyjmout koření) v hladkou omáčku Pokud bude omáčka moc hustá přidáme kapku smetany.
Přidáme to do omáčky a vaříme dalších cca 10 minut. Omáčku dochutíme nálevem z okurek, solí a pepřem.
Mezitím si zahustíme omáčku. omáčku stáhnu z plamene a nevařím.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z omáčky a omáčku Maso přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Brambory, cibuli, sýr a rajčata nakrájíme
Mas vložíme do omáčky, přidáme plátek citronu, trošku brusinek a trochu šlehačky a polijeme omáčkou a podáváme
Suroviny na nálev dejte do většího hrnce, promíchejte a přiveďte k varu. Nechte 2-3 minuty provařit a
Do tlakového hrnce dáme sádlo, přisypeme nakrájenou cibuli, nakrájené maso a necháme zatáhnout. Okořeníme
Uvedené suroviny svaříme v hrnci. Do zavařovací sklenice dáme okurky, přidáme koření, bobkový list, 4
Vše spaříme a necháme chvíli vychladnout. Okurky zavařujeme spolu se 4 dubovými listy, plátky mrkve a
Suroviny na lák svaříme přesně 20 minut a necháme vychladnout. Na dno sklenice dáme koření, přísady nakrájené
Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, mletý kmín, černé koření, papriku, sůl, podlijeme
Sýry překrojíme na čtvrtiny, cibuli na kolečka, papriku na proužky a okurky také. Do sklenice dáme semínka
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a v hrnci rozpustíme sádlo, na kterém necháme orestovat
Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme mletou papriku a na kostky nakrájené maso. Za stálého míchání
Všechny suroviny důkladně smícháme a vypracujeme z nich vláčné těsto. Těsto si můžeme rozdělit na několik
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Následně je oloupeme a nastrouháme na struhadle
Houby namočíme den předem do mléka. Další dej je propláchneme a přecedíme. Cibuli oloupeme a nadrobno
Rybu uvaříme ve slané vodě, do které přidáme pár kapek citrónové šťávy. Maso by mělo být měkké, ale ne
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme a rozvaříme. Rajčata omyjeme, rozkrojíme a rozvaříme v
společně s veškerou šťávou přelijeme do připravené omáčky nakrájíme na plátky, přidáme přílohu (ideálně rýže) a omáčku
nakrájíme na plátky, společně s výpekem vložíme do omáčky Znojemskou vepřovou pečeni podáváme s rýží.