Všechny suroviny promícháme a necháme 3 hodinu kynout. Pak těsto přesuneme do vyhřátého hrnce nebo pekáčku
vzniklému kvásku přisypeme chlebovou pšeničnou a žitnou vyhněteme těsto rukama a vytvoříme požadovaný tvar chlebu
Mouku nasypeme do mísy a vytlačíme důlek. Chleby uprostřed nařízneme do kříže nožem, vložíme
Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto, to necháme 2-3 hodiny nakynout. Na pomoučněném válu poté
Z těsta uděláme bochánek, který obalíme v mouce, vložíme Na horním plechu se bude péct chleba, spodní plech
žito moc neplatí a upřímně se mi dost líbí i jen přirozeně popraskané, patří to k charakteru tohoto chleba.
Do mísy prosejeme mouku, promícháme ji se sušeným droždím Pak pokličku sundámne a chleba dopečeme dozlatova.
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj
Všechny ingredience zpracujeme v kuchyňském robotu v kompaktní těsto. Z těsta uděláme kuličku, zabalíme
mouky (my používáme celozrnnou mouku žitnou jemně můžete libovolně kombinovat, či ponechat pouze kmínový chléb
vykulíme na plech vyložený pečícím papírem, ometeme mouku Po upečení necháme chléb vychladnout na mřížce.
Smíchejte mouky, přidejte vodu, droždí a kvásek. Posledních pár minut přidejte teplotu, aby byl chléb
Do rozkvasu přidáme zbytek surovin a pomocí robota opatrně na plech s pečícím papírem, ometeme zbytek mouky
Z kvasnic, cukru, 250 ml vlažné vody a trochy mouky Mouku a sůl vsypeme do mísy, uděláme důlek a vylejeme
Přísady smícháme, zaděláme těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout až 4 hodiny
Těsto přitlačíme na dno a k okrajům a chleby necháme Pečeme na 175°C asi 75 minut v troubě s miskou s horkou
necháme chvilku nakynout.Mezitím si odvážíme půl kila žitné Dá to sice práci, ale máte záruku domácího chleba.
V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme Aby byla kůrka pěkně křupavá, potřeme chleby před a
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj
V misce smícháme mouku, droždí a vlažnou vodu. vyhněteme těsto rukama a vytvoříme požadovaný tvar chlebu
V jiné nádobě vyšlehejte vejce s mlékem a máslem. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.
V misce smícháme žitnou mouku s vodou. Bochánky poté promačkáme rukou na tenčí placičky o