1.6K čtenářů Přidat komentář

Hovězí líčka na chřestovém zelí se šťouchanými brambory

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Hovězí líčka na chřestovém zelí se šťouchanými brambory

  1. Hovězí líčka očistíme a naložíme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a olivovým olejem. Pár hodin necháme odležet v lednici. Na lžíci sádla orestujeme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a lžičku tymiánu.
  2. Tuto směs vložíme do zapékací mísy, položíme na ni naložené maso, zalijeme vodou a přikryté pokličkou pečeme 1,5 hodiny na 150°C. V průběhu kontrolujeme a podléváme.
  3. Po uplynulé hodině a půl odkryjeme poklici a maso pečeme další půl hodinu na 200°C. Na přípravu zelí si očistíme chřest. Škrabkou ho oloupeme, jen hlavičky neloupeme a nakrájíme na kostky, tyčinky, prostě různé tvary.
  4. Na rozpuštěném kousku másla chřest restujeme a počkáme, až pustí vodu, poté chřest vyjmeme a vodu s máslem zahustíme jíškou, aby byla konzistence o trošku hustší než smetana.
  5. Vrátíme chřest do zahuštěné omáčky, osolíme, opepříme a dochutíme octem a cukrem jako když připravujeme bílé zelí.
  6. Na přílohu si dáme vařit brambory v osolené vodě, poté rozšťoucháme a na másle s jarní cibulkou orestujeme, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
  • hovězí maso (líčka)
  • olej (olivový)
  • sůl
  • pepř
  • chřest
  • česnek
  • cibulka
  • šalotka
  • tymián
  • brambory
  • jarní cibulka
  • máslo
  • lžíce sádlo
  • jíška (z másla a hladké mouky)
  • ocet
  • cukr (krystal)

Loupání rajčat

Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.

Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory
118
1
Toprecepty
★★

Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory

Do bešamelu přidáme brambor nastrouhaný jako na bramborák Zelí orestujeme a přimícháme bešamel.Na šťouchané brambory

Česnekovo - bylinková  hovězí líčka
404
1
Toprecepty
★★

Česnekovo - bylinková hovězí líčka

a zalijeme silným hovězím vývarem + (vínem).Tlakový dnes potřebovali změnu po Vánocích, neboť brambor

Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých  olivách
86
1
Toprecepty

Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách

zalijeme silným hovězím vývarem.Nádobu s líčky vložíme kaší nebo se šťouchanými brambory.

Karbanátek z vepřového a hovězího masa na šťávě s nakládaným pepřem
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★

Karbanátek z vepřového a hovězího masa na šťávě s nakládaným pepřem

pepř, špetku sušeného česneku, ochutíme popřípadě solí Jako přílohu můžeme použít šťouchané brambory, na ozdobu

Vepřové maso s lečem
7.6K
Redakce Recepty.eu
★★

Vepřové maso s lečem

Do hrnce přidáme zavařené lečo, orestovanou cibuli, zasypeme drceným kmínem, zalijeme vodou, ve které

Slaďoučká rajská omáčka
9.2K
Redakce Recepty.eu
★★

Slaďoučká rajská omáčka

Přidáme lžičku mleté skořice a stále mícháme, po chvilce Po té omáčku přecedíme, zahustíme (někdo strouhaným

Maso v zeleninovém leču
301
jardagurman

Maso v zeleninovém leču

Do hrnce přidáme zavařené lečo, orestovanou cibuli, zasypeme drceným kmínem, zalijeme vodou, ve které

Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
785
1
Toprecepty
★★★

Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu Hovězí líčka opečeme zprudka Hodný řezník na požádání sehnal hovězí líčka (82,-Kč

Bramborové pusinky II.
11.2K
Kuchař Berda

Bramborové pusinky II.

Brambory oloupeme a dáme vařit do vroucí osolené vody soli a dvěma lžícemi másla.

Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách
94
1
Toprecepty

Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách

Postup přípravy receptu Hovězí líčka kuchyňsky upravíme Podáváme se šťouchaným bramborem (se smetanou a cibulkou

Hovězí líčka na houbách photo-0
526
1
Recepty.cz
★★★★

Hovězí líčka na houbách

líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova. brambory, knedlíkem, noky...

Kotlíkový guláš a lečem a dvěma druhy masa
7.2K
Redakce Recepty.eu

Kotlíkový guláš a lečem a dvěma druhy masa

brambor nastrouháme a necháme stranou), lečo a rajský Guláš vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké.