1.7K čtenářů Přidat komentář

Hovězí líčka na chřestovém zelí se šťouchanými brambory

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Hovězí líčka na chřestovém zelí se šťouchanými brambory

  1. Hovězí líčka očistíme a naložíme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a olivovým olejem. Pár hodin necháme odležet v lednici. Na lžíci sádla orestujeme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a lžičku tymiánu.
  2. Tuto směs vložíme do zapékací mísy, položíme na ni naložené maso, zalijeme vodou a přikryté pokličkou pečeme 1,5 hodiny na 150°C. V průběhu kontrolujeme a podléváme.
  3. Po uplynulé hodině a půl odkryjeme poklici a maso pečeme další půl hodinu na 200°C. Na přípravu zelí si očistíme chřest. Škrabkou ho oloupeme, jen hlavičky neloupeme a nakrájíme na kostky, tyčinky, prostě různé tvary.
  4. Na rozpuštěném kousku másla chřest restujeme a počkáme, až pustí vodu, poté chřest vyjmeme a vodu s máslem zahustíme jíškou, aby byla konzistence o trošku hustší než smetana.
  5. Vrátíme chřest do zahuštěné omáčky, osolíme, opepříme a dochutíme octem a cukrem jako když připravujeme bílé zelí.
  6. Na přílohu si dáme vařit brambory v osolené vodě, poté rozšťoucháme a na másle s jarní cibulkou orestujeme, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
  • hovězí maso (líčka)
  • olej (olivový)
  • sůl
  • pepř
  • chřest
  • česnek
  • cibulka
  • šalotka
  • tymián
  • brambory
  • jarní cibulka
  • máslo
  • lžíce sádlo
  • jíška (z másla a hladké mouky)
  • ocet
  • cukr (krystal)

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.

Hovězí líčka
7.8K
Kuchař Berda
★★★

Hovězí líčka

Hovězí maso nakrájíme na kousky a osmahneme s cibulkou

Chřestové zelí
2.5K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Chřestové zelí

chřest a dochutíme stejně jako kdybychom připravovali zelí

Šťouchané brambory
31.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Šťouchané brambory

V hrnci v osolené vodě povaříme 30 minut brambory a Ohřejeme mléko a brambory rozšťoucháme s kapustou a

Vepřovo – hovězí karbanátky se šťouchanými brambory
1.7K
Redakce Recepty.eu

Vepřovo – hovězí karbanátky se šťouchanými brambory

Jako přílohu si připravíme šťouchané brambory s jarní Brambory tedy oloupeme, uvaříme, ještě horké rozšťoucháme

Velikonoční hovězí líčka
752
nikolka

Velikonoční hovězí líčka

Hovězí maso nakrájíme na kousky a osmahneme s cibulkou

Hovězí lička s gnocchi
1.2K
Redakce Recepty.eu

Hovězí lička s gnocchi

Příprava gnocchi: Brambory si uvaříme ve slupce den

Ragú z hovězích líček
715
kuchtikverca

Ragú z hovězích líček

Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme ze všech stran, osolíme

Ragú z hovězích líček
528
redakceTerka
★★★

Ragú z hovězích líček

Maso nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Maso přesuneme do pekáčku a přidáme nakrájenou zeleninu

Hovězí líčka na víně
2.6K
redakceTerka
★★★

Hovězí líčka na víně

Omyté líčka prudce osmahneme na rozpuštěném sádle.

Hovězí líčka na rajčatech
817
Redakce Recepty.eu
★★★

Hovězí líčka na rajčatech

Hovězí maso nakrájíme na kousky a osmahneme s cibulkou

Bylinkové šťouchané brambory
1.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bylinkové šťouchané brambory

Brambory vydrhneme kartáčkem, omyjeme a dáme do hrnce Uvařené brambory zbavíme slupky.

Chřestový salát s hovězím
99
redakceTerka

Chřestový salát s hovězím

Odpočaté hovězí osolíme, opepříme a potřeme olejem.