Chřestovo-zelná bašta

Prémiový obsah ★★★ 1.5K čtenářů Přidat komentář

Chřestovo-zelná bašta

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Chřestovo-zelná bašta

  1. Chřest očistíme, omyjeme, zbavíme dřevnatých konců a nakrájíme na kolečka.
  2. V hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme chřest a osmahneme.
  3. Přidáme mouku, necháme zpěnit a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Dusíme do měkka.
  4. Jakmile je chřest měkký, přidáme zelí a společně podusíme. Dochutíme solí, pepřem, kmínem, případně cukrem a podáváme jako přílohu k masu.
  • 300 g chřest
  • 200 g zelí (kysané)
  • sůl
  • pepř
  • kmín (mletý)
  • cibule
  • kousek máslo
  • 2 lžíce mouka

Čistění smaltu

Smaltované umyvadlo a jiné prostředky budou jako nové, když je navlhčíme, posypeme kypřícím práškem a necháme vše přes noc působit.

Ráno stačí prášek jen smýt.

Vepřová bašta
13.5K
Kuchař Berda

Vepřová bašta

Vepřovou kotletu vykostíme a ostrým nožem do ní vyřízneme kapsu. Do tenkých plátků vepřového bůčku zabalíme

Pivovarská bašta
82.3K
2
Kuchař Berda
★★★★

Pivovarská bašta

Kýtu nakrájíme na nudličky a ty zprudka opečeme na oleji. Pokapeme kečupem, osolíme, opepříme a přidáme

Chřestovo-vaječný aspik
706
Redakce Recepty.eu
★★★

Chřestovo-vaječný aspik

Želatinu namočíme do vody nabobtnat, vývar ohřejeme, přidáme želatinu, ochutíme solí a octem. Vejce nakrájíme

Chřestovo-pórkový krém
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Chřestovo-pórkový krém

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Chřest a pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky

Plejskavica - makedonská bašta
431
jardagurman

Plejskavica - makedonská bašta

Maso pokrájejte na menší kusy a semelte Vmlýnku, mixéru nebo poproste řezníka, at vám směs namele. Osolte

Plejskavica-makedonská bašta
936
jardagurman
★★★

Plejskavica-makedonská bašta

Maso nameleme a smícháme. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Ze směsi tvoříme malé oválky, které

Maďarská kuřecí bašta
26.7K
2
Kuchař Berda
★★★

Maďarská kuřecí bašta

Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na pávničce s rozehřátým tukem. Pak přidáme nakrájené kuřecí

Zelné šlíšky
1.1K
Redakce Recepty.eu

Zelné šlíšky

Zelí nastrouháme, osolíme a rukama z něj vymačkáme šťávu. Poté přidáme mouku a mícháme. Vznikne nám husté

Zelné noky
794
Redakce Recepty.eu

Zelné noky

Zelí uvaříme doměkka a nasekáme, brambory nastrouháme najemno a spojíme s ostatními surovinami na těsto

Na zelném trhu
238
Redakce Recepty.eu

Na zelném trhu

ZELNÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY Při nákupu musíme dbát na

Zelné nudle
578
Redakce Recepty.eu
★★★

Zelné nudle

Do mouky přidáme sůl, vodu a vypracujeme těsto, které necháme asi 15 minut stát. Potom ho vyválíme, nakrájíme

Zelný štrúdl
5.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Zelný štrúdl

Listové těsto rozválíme na vále na plát, který poklademe plátky tvrdého sýra, anglickou slaninou a okapaným