11 čtenářů Přidat komentář

Pečená kachna s chřestovým zelí a knedlíkem

3 h

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

Příprava knedlíků

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, přidáme mouku, vejce a sůl a uděláme těsto.
  2. Rozdělíme ho na stejné kousky, které roztlačíme a naplníme plátky slaniny.
  3. Uvaříme v osolené vodě doměkka.

Příprava kachny

  1. Kachnu necháme rozmrznout a opláchneme ji ve studené vodě.
  2. Vložíme do pekáče, pokmínujeme, posolíme, podlijeme několika lžícemi vody a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
  3. Upečenou kachnu podáváme s knedlíky a zelím.

Chřestové zelí

  1. Nejprve očistíme chřest. Bílý oloupeme a zelenému pouze zkrátíme dřevnaté konce.
  2. Chřest omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. V kastrolku na másle zpěníme cibulku a přidáme kousky chřestu.
  3. Osmahneme a podlijeme trochou vody, dusíme do měkka.
  4. Jakmile je chřest měkký vyjmeme a do vzniklé šťávy přidáme hrst mouky a ještě kousek másla a vytvoříme řídkou jíšku.
  5. Nakonec přidáme chřest a dochutíme stejně jako kdybychom připravovali zelí- mletým kmínem, solí,pepřem, kapkou octa a cukrem pokud je potřeba.

Knedlík:

  • 400 g brambory
  • 150 g mouka (hrubá)
  • 200 g slanina
  • 1 ks vejce
  • voda
  • sůl

Kachna:

  • 1 kachna (mražená)
  • kmín
  • sůl

Chřestové zelí:

  • máslo
  • mouka
  • cibule
  • 200 g chřest (bílý)
  • 200 g chřest (zelený)
  • kmín
  • ocet
  • sůl
  • pepř
  • cukr