★★ 487 čtenářů Přidat komentář

Gratinovaný chřest s petrželkou

25 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Chřest opláchneme a oloupeme. Spodní část odkrojíme.
  2. Zbytek svážeme provázkem cca po 6 kusech a vložíme je do pařáku.
  3. Osolíme a vaříme v páře cca 20 minut. Poté chřest vyndáme a rozvážeme.
  4. Na pánvi připravíme z oleje a mouky světlou jíšku.
  5. Tu zalijeme chřestovým vývarem a necháme probublávat. Přidáme smetanu, nasekanou petrželku, osolíme a rozšleháme.
  6. Připravíme si zapékací mísu. Vymažeme ji máslem a vysypeme strouhankou.
  7. Na dno mísy klademe uvařený chřest a přelijeme připravenou směsí.
  8. Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme na 180° do zlatova.
  • 500 g chřest
  • voda
  • 50 ml olej (slunečnicový nebo máslo)
  • 50 g mouka (hladká,pšeničná)
  • 1 dl smetana (sladká, na vaření)
  • sůl
  • petrželová nať (nasekaná)
  • 80 g eidam (nastrouhaný)
  • máslo
  • strouhanka