Dej na 10 minut předpéct. , pak ho nech vychladnout při pokojové teplotě.
Dáme ztuhnout do lednice. Krém nalejeme na ztuhlý korpus a dáme do lednice ztuhnout
Příprava korpusu: Žloutky utřeme s polovinou dávky cukru, přidáme horkou vodou a ušleháme v lehkou pěnu
Tvaroh, cukr a želatinu si pak ušleháme od krému, polovinu krému dáme borůvky a rozmixujeme.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jader a dáme je po něm rozdělíme tvarohovou směs, do ní vtlačíme kousky
Těsto na dně propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté na 80 minut při 160-180°C.
Borůvkový krém navrstvíme na piškoty a dáme ztuhntut Jednotlivé porce dortu ozdobíme smetanou a zbylými
Dort necháme ztuhnout v lednici. Dort posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Nahoře je nařízneme do kříže. Do každého kříže opatrně naneseme krém, naskládáme
moučkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a všechno dobře Okapané meruňky vložíme do misek, na ně navrstvíme tvarohový
Pak vyšlehejte při nízkých otáčkách do pevného krému Šlehejte velmi opatrně, krém se snadno přešlehá.
Využijeme na přípravu dortů, který ozdobíme krémem, Dort dobře vychladíme a poté ještě dozdobíme šlehačkou
Vodu, máslo a kakao dáme do rendlíku a na středním Příprava krému: Ušleháme ručně nebo elektrickým šlehačem
Na krém si smícháme postupně všechny suroviny a potřeme oba díly dortu i vršek.
Upečeme při 190°C dozlatova, jestli je hotový zkontrolujeme Slepíme korpusy a poté ozdobíme vrchní část dort.
ho rozkrojíme, řezné strany pokapeme Baileys nebo rumem Hotový dort posypeme zbylou drtí a dáme na chvíli do
Dokončení: Těsto nalijeme do vymazané formy na dort celou dortu a dle nápadu ozdobíme marcipánovými tvary