trochou mléka, přidáme cukr, špetku soli, ovesné vločky Lívance opečeme z obou stran, ještě horké je potřeme
Necháme vzejít kvásek, přidáme k vločkám. Poté odždibujeme kousky, vytvoříme z nich lívanec,
Vločky zalijeme vařícím mlékem a necháme je nabobtnat Lívanečky jsou vhodnou přílohou ke kuřeti nebo mohou
Ovesné vločky rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu rozemeleme Jablka nastrouháme nahrubo a přidáme je do těsta.
Namočené ovesné vločky scedíme a smícháme s rozšlehanými klademe na rozpálený olej kopečky, rozmáčkneme je na placky
rozpustíme máslo, přidáme skořicový cukr, med, ovesné vločky Jablka vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem
Vločky uvaříme ve vodě a promícháme vidličkou. Jablko nastrouháme na struhadle a nebo rozmixujeme
Z jablíček si odstraníme stopku a jadřinec, bubáka vydlabeme dužinu, aby vznikly mističky, smícháme si vločky
cukrem a solí, přidáme očištěná na kostičky nakrájená jablka Z těsta usmažíme lívanečky po obou stranách dorůžova
Přimícháme vanilkový cukr a rozmačkaná kompotovaná jablka promícháme a ihned pečeme z těstíčka na oleji silnější lívanečky
Na livanečníku pečieme lievance. Vždy dva a dva lievance spojíme lekvárom a posypeme
Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Doporučuji lívance posypat skořicí, pomazat marmeládou
Bílky vyšleháme do sněhu a přidáme nakonec s kousky jablek Nakonec necháme těsto chvíli ustát a smažíme malé lívance
zvlášť v míse a pak postupně přimícháme k tekuté složce Do každého lívance dáme plátky jablek a opečeme z obou
lívanečníku na tenké vrstvě slunečnicového oleje usmažte lívance obyčejnou pánev, díky relativně hustému těstu se lívance
Těsto by mělo být husté jako těsto na kynuté lívance Jinak byste neudělali pěkně nadýchané lívance.
Opekajte lievance z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé Lievance odložte na papierovú utierku, aby sa z nich