Prémiový obsah
★★★
8.5K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
cibuli, po chvíli přidejte jemně pokrájené ředkvičky a chřest Hrnec odstavte a polévku rozmixujte.
Chřesty si oloupeme, konce odřízneme a hlavičky schováme ve vodě se solí a ozdobíme polévku.
Zalijeme vínem, mrkvovou šťávou, zeleninovým vývarem Hotovou polévku najemno rozmixujeme, přivedeme k varu
Všechnu zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci na másle opečeme všechnu zeleninu dozlatova
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer i brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
Nakonec do polévky zavaříme ovesné vločky. Můžeme polévku vylepšit slaninou nebo hříbky.
Uděláme bledou jíšku, zalijeme vodou, osolíme. A když začne voda vařit přidáme všechnu pokrájenu zeleninu
Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na rozehřátém oleji. Zahustíme ji moukou a zalijeme asi 500 ml
Po polévky přidáme nasekanou petrželku a zjemníme olejem