Prémiový obsah
★★★
8.5K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
cibuli, po chvíli přidejte jemně pokrájené ředkvičky a chřest Hrnec odstavte a polévku rozmixujte.
Chřesty si oloupeme, konce odřízneme a hlavičky schováme ve vodě se solí a ozdobíme polévku.
Zalijeme vínem, mrkvovou šťávou, zeleninovým vývarem Hotovou polévku najemno rozmixujeme, přivedeme k varu
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer i brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
Všechnu zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci na másle opečeme všechnu zeleninu dozlatova
Do teplého vývaru přidáme brambory nakrájené na kostičky. Poté přidáme zeleninu nakrájenou na malé kousky
Zeleninu očistíme a omyjeme. V hrnci na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Ostatní zeleninu nakrájíme
Po polévky přidáme nasekanou petrželku a zjemníme olejem
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme
Přisypeme hrášek, celer, rajčata a zalijeme zeleninovým