Prémiový obsah
★★★
184 čtenářů
15 m
redakceTerka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Chřest rozdělte do sklenic, přidejte k němu cibulky Takto naložený chřest je výborný na obložení nasucho
Připravíme si zavařovací sklenice. Do každé z nich vložíme 1 bobkový list, 1 celý pepř, kolečko mrkve
Hermelíny si nakrájíme na čtvrtky a každý kousek potřeme česnekem. Spolu s ostatními surovinami vrstvíme
Kotlety omyjeme, lehce naklepeme, po obvodu nařízneme a každou posolíme. Smícháme vejce, solamyl, kečup
varu a zamícháme do ní cuketové lusky, mrkev, celer, chřest
Vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme. Smícháme s majonézou, přidáme pokrájené houby a nastrouhaný
Česnek oloupeme a překrojíme na poloviny, feferonky omyjeme. Olivy necháme na sítu okapat. Připravíme
Klobásky na koncích a po obvodu lehce nařežeme, orestujeme je mírně na oleji a rovnáme je do sklenice