Prémiový obsah ★★★ 8.2K čtenářů Přidat komentář

Francouzský chřest

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzský chřest

  1. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a opláchneme. V přiměřeně velikém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme cukr a vložíme chřest, který uvaříme doměkka.
  2. Pak slijeme vodu, kterou můžeme použít jako základ zeleninové polévky a připravíme si sýrovou zálivku.
  3. Nivu nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku.
  4. Zálivku šleháme, až se vše spojí. Ještě teplý chřest dáme na talíře, polijeme zálivkou a podáváme.
  • 500 g chřestu
  • máslo
  • cukr
  • sůl
  • 4 stroužek česnek
  • bazalka (čerstvá)
  • 130 ml olivový olej
  • 100 g niva

Proti hořkému chřestu

Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.

Francouzské preclíky
43
redakceTerka
★★★

Francouzské preclíky

V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho

Francouzské marokánky
847
Redakce Recepty.eu

Francouzské marokánky

Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme

Francouzské květinky
265
redakceTerka

Francouzské květinky

Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme

Francouzské brambory
483.5K
21
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Francouzské brambory

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe

Francouzské madlenky
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské madlenky

Sypké suroviny smícháme v míse. V druhé míse smícháme cukr s vejcem a utřeme do pěny, přidáme pomerančovou

Francouzské toasty
21.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské toasty

Do mísy rozklepneme vejce, zhruba jedno vejce na 2-3 toasty, dále přidáme podle chuti cukr moučka, nastrouhanou

Francouzský pohár
1.7K
janapozarova
★★★

Francouzský pohár

Na pánvi necháme zkaramelizovat máslo s cukrem, přidáme jahody a dusíme, dokud se ovoce nezačne rozvařovat

Francouzské tartiflette
553
Redakce Recepty.eu

Francouzské tartiflette

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Poté osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a necháme

Francouzský chlebíček
483
Redakce Recepty.eu

Francouzský chlebíček

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou

Francouzská bageta
1.7K
Redakce Recepty.eu

Francouzská bageta

V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému

Francouzský losos
8.7K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský losos

Lososa uvaříme v marinádě z nakrájené kořenové zeleniny, nového koření, bobkového listu a soli. Z prolisovaného

Francouzský salát
28.7K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský salát

Zeleninu uvaříme a společně s okurky a oloupanými jablky pokrájíme na kostky. Přidáme hrášek, nakrájenou