Prémiový obsah ★★★ 8.2K čtenářů Přidat komentář

Francouzský chřest

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzský chřest

  1. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a opláchneme. V přiměřeně velikém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme cukr a vložíme chřest, který uvaříme doměkka.
  2. Pak slijeme vodu, kterou můžeme použít jako základ zeleninové polévky a připravíme si sýrovou zálivku.
  3. Nivu nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku.
  4. Zálivku šleháme, až se vše spojí. Ještě teplý chřest dáme na talíře, polijeme zálivkou a podáváme.
  • 500 g chřestu
  • máslo
  • cukr
  • sůl
  • 4 stroužek česnek
  • bazalka (čerstvá)
  • 130 ml olivový olej
  • 100 g niva

Skvrny od borůvek

Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.

Fleky budou pryč.

Francouzské briošky
456
julie

Francouzské briošky

Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom

Francouzské Rattatouille
1.1K
redakceTerka
★★★

Francouzské Rattatouille

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek

Francouzský gratin
232
redakceTerka

Francouzský gratin

Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké

Francouzský chlebíček
484
Redakce Recepty.eu

Francouzský chlebíček

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou

Francouzské marokánky
847
Redakce Recepty.eu

Francouzské marokánky

Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme

Francouzská bageta
1.7K
Redakce Recepty.eu

Francouzská bageta

V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému

Francouzské tartiflette
557
Redakce Recepty.eu

Francouzské tartiflette

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Poté osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a necháme

Francouzské preclíky
432
redakceTerka
★★★

Francouzské preclíky

V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho

Francouzské květinky
265
redakceTerka

Francouzské květinky

Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme

Francouzské madlenky
15.1K
Kuchař Berda
★★★★

Francouzské madlenky

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po troškách do ní vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou

Francouzský biftek
18.7K
Kuchař Berda

Francouzský biftek

Bifteky jemně naklepeme a opečeme je z obou stran na rozpáleném tuku doměkka. Potom je osolíme, opepříme

Francouzské zelí
9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské zelí

Na rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené zelí, oloupané,