Prémiový obsah
★★★
8.2K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom
Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek
Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké
V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho
Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou
Sypké suroviny smícháme v míse. V druhé míse smícháme cukr s vejcem a utřeme do pěny, přidáme pomerančovou
Na pánvi necháme zkaramelizovat máslo s cukrem, přidáme jahody a dusíme, dokud se ovoce nezačne rozvařovat
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Poté osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a necháme
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe
V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému