Prémiový obsah
★★★
2K čtenářů
25 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nakonec zeleninu zalijeme jogurtovou zálivkou a podáváme
Těstoviny smícháme s nakrájenou zeleninou a jogurtovým
Bílý chřest oloupeme, u zeleného pouze odkrojíme konce Na zálivku rozšleháme jogurt, osolíme, opepříme a přidáme
Směs rozdělíme do talířů a přelijeme zálivkou z medu
Kelímky s bílým jogurtem vylijeme do nějaké mističky. Přidáme pár kapek citronové šťávy, kapku olivového
Na zálivku smícháme jogurt, citronovou šťávu, cukr Tato zálivka se hodí ke všem druhům salátu.
Na rokfórovou zálivku rozmačkáme nebo nastrouháme sýr Zálivka je vhodná k syrové zelenině.
Majonezu smícháme s jogurtem a rozetřeným česnekem. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme naselaný kopr
Smíchejte ingredience a před podáváním dejte na chvilku chladit...Vynikající na těstovinové a zeleninové