375 čtenářů
30 m
redakceTerka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Chřest si očistíme a uvaříme na páře. Hotový chřest dáme na talíř a přelijeme domácí tatarkou
Květák si povaříme ve vroucí osolené vodě, poté rozdělíme na růžičky, vychladíme. Našleháme vejce, sůl
Cibuli oloupeme, nasekáme velice najemno, nakládané okurky necháme okapat a také nakrájíme na malé kosky
Smíchejte přísady na tatarku a hotovou uložte do chladu
Krůtí řízky opláchneme, jemně naklepeme a okořeníme pepřem a solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
máslem, posypané petrželkou, ozdobené polníčkem a domácí
Chřest podávejte s domácí tatarkou a vařenými bramborami Tatarka bude samozřejmě ještě lepší, pokud ji připravíte
Do misky dáme smetanu, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nastrouhanou okurku. Necháme alespoň dvě hodiny
Smažené žampiony podáváme s bramborama a tatarkou.