34 čtenářů
30 m
redakceTerka
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Chřest si očistíme a uvaříme na páře. Hotový chřest dáme na talíř a přelijeme domácí tatarkou
Květák si povaříme ve vroucí osolené vodě, poté rozdělíme na růžičky, vychladíme. Našleháme vejce, sůl
Cibuli oloupeme, nasekáme velice najemno, nakládané okurky necháme okapat a také nakrájíme na malé kosky
Smíchejte přísady na tatarku a hotovou uložte do chladu
Krůtí řízky opláchneme, jemně naklepeme a okořeníme pepřem a solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
máslem, posypané petrželkou, ozdobené polníčkem a domácí
Chřest podávejte s domácí tatarkou a vařenými bramborami Tatarka bude samozřejmě ještě lepší, pokud ji připravíte
Do misky dáme smetanu, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nastrouhanou okurku. Necháme alespoň dvě hodiny
Smažené žampiony podáváme s bramborama a tatarkou.