Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Chřest opláchneme a oloupeme. Podáváme vařený chřest posypaný strouhankou a přelitý
Chřest uvaříme ve vodě nebo v páře doměkka, v kastrůlku vařený brambor nebo pečivo.
Chřest uvaříme v osolené vodě doměkka a podáváme s Můžeme přidat i vařené fazolové lusky.
Očištěný chřest vložíme do osolené vody a vaříme. Uvařený chřest dáme na mísu, hlavičkami spolu.
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme
Uvařený chřest necháme okapat. Vařený chřest urovnáme je na talířky, pokapeme rozehřátým
Oloupané kedlubny nakrájíme na osm dílů a vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Osolíme a vaříme doměkka
Mléko povaříme a za stálého míchání přimícháme cukr, máslo a kakao. Necháme chvilku vychladnout a poté
Bujon a prolisovaný česnek spolu rozmačkáme přímo v talíři, zalijeme horkou vodou a zamícháme. Podle