1 čtenářů Přidat komentář

Smažený bílý chřest v parmezánové strouhance

30 m

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

  1. Stonky chřestu dáme k sobě a svážeme provázkem.
  2. Do většího kastrolu dáme vodu, sůl a víno. Až začne voda vřít, vložíme chřest a vaříme asi 6 minut.
  3. Připravíme vajíčka, mouku a strouhanku. Do strouhanky přidáme sýr.
  4. Chřest po vychlazení osolíme a obalíme v trojobalu.
  5. Smažíme v oleji, nejlépe ve fritéze, aby bylo smažení rovnoměrné.
  6. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
  • 8 ks chřest (bílý, může být nakládaný)
  • strouhanka
  • vejce
  • mouka (hladká)
  • hrst parmazán (strouhaný)
  • 300 ml víno (bílé)
  • 500 ml voda