968 čtenářů Přidat komentář

Krůtí kousky s chřestem a houbami s batáty

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme na kousky nakrájené maso. Osmahneme osolíme a opepříme.
  2. Po chvilce přidáme na kousky nakrájené houby a chřest. Osmahneme a poté přidáme kokosové mléko a kari.
  3. Dochutíme, podusíme a podáváme s vařenými batáty.
  • 500 g krůtí maso (prsa)
  • sůl
  • pepř
  • lžíce kokosové mléko
  • olej (olivový)
  • 150 žampiony
  • 150 g zelený chřest
  • cibule
  • lžička kari (zelené)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.