1.2K čtenářů Přidat komentář

Krémová chřestová polévka

35 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Chřest uvaříme v mírně osolené a ocukrované vodě doměkka. Poté uvařený chřest vyndáme a nakrájíme na drobné kousky.
  2. Uděláme si jíšku z másla a mouky a zalijeme vývarem z chřestu a následně kuřecím vývarem.
  3. Vše důkladně povaříme. Žloutky smícháme se smetanou (asi 6 lžic) a společně s kousky nakrájeného chřestu přidáme do polévky.
  4. Dochutíme solí a dle libosti i muškátovým oříškem – nemusí být.
  • 800 g chřest
  • 1 l voda
  • sůl
  • cukr
  • 1 l kuřecí vývar
  • 80 g hladká mouka
  • 2 ks žloutek
  • zakysaná smetana
  • muškátový oříšek

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.