4.7K čtenářů Přidat komentář

Chřest s vínem

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Chřest omyjeme pod tekoucí i vodou, spodní třetinu oloupeme a odřízneme dřevnaté konce.
  2. Výhonky povaříme v osolené vodě 10 - 15 minut, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Saláty přebereme, opereme, osušíme a natrháme na kousky o velikosti sousta.
  3. Rajčata spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Rozčtvrtíme je, vybereme zrníčka a plody nakrájíme na kostky.
  4. Na zálivku smícháme červený vinný ocet s červeným vínem, olivovým olejem, solí, pepřem a vmícháme kostky rajčat.
  5. Listové saláty, chřest a drůbeží šunku ozdobně narovnáme na talíře a podáváme pokapané zálivkou z portského vína.
  6. Dle chuti můžeme přidat uvařené vejce.
  • 600 g zeleného chřestu
  • sůl
  • 100 g ledového salátu
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce ocet (vinný, červený (vinný)
  • 2 lžíce červené víno
  • 3 lžíce olivový olej
  • mletý pepř
  • 500 g kuřecí šunka

Skvrny od kávy

Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.

Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.